Undersökning

Går och väntar på en undersökning. Dum som jag är lurade jag mig själv att tro att det faktum att smärtan långsamt minskade, innebar att foten långsamt läkte som det var tänkt. Men ett litet försiktigt test senare, inser jag att jag behöver hjälp. Sagt och gjort så fick jag, efter en aning strul med telefontiderna, en tid. Segt nog för mig är besöket först om två veckor. Och det är alltså det första besöket på vårdcentralen, därefter väntar remiss och kö för att (förhoppningsvis) få en röntgen genomförd på foten. 

 

Misstankar

Hade misstankar om att jag fått en fraktur på det femte mellanfotsbenet, dvs i ”mitten” av lilltån. Men jag var också övertygad om att det snarare var en spricka än något annat och det borde fasiken ha läkt vid det här laget. Nu ångrar jag mig såklart att jag inte sökte rätt hjälp tidigare. Idioti att tro att jag kan självdiagnosticera mina skador. Nu dyker läskiga tankar om operation upp i huvudet, kommer innebära en lång tids konvalescens från löpningen. Samt ställa till det en del i mitt arbete. Självklart måste det göras om läkarna anser att det behövs, men jag fortsätter hålla fast vid någon strimma av hopp att jag klarar mig undan det.

 

Under tiden

Medan jag väntar på min undersökning gör jag allt för att inte reta upp foten i onödan. Tränar lite cykling inomhus då det inte förvärrar smärtan ens lite, gissar på att det kan vara bra med de riktigt styva sulorna jag har i cykelskorna. De är dessvärre inte helt praktiska att glida omkring i när man går på stan, eller på jobbet.

 

Nya (gamla) drömmar

Varje år i oktober så återkommer alltid mina drömmar om triathlon. Det är svårt att hålla dom borta då Ironman Kona snabbt följs av Xterra Maui. Det krävs dock oändligt mycket arbete för mig med tanke på vart jag står idag, men någonstans måste jag börja. Och just nu har jag tagit de första tramptagen då min Body bike får se sig använd dagligen helt plötsligt.

 

Xterra i väntan på undersökning

Xterra (bild från trijuice.com)