Grupptryck

Tack vare den smarta (?) algoritm som t ex Facebook och Instagram använder sig av, har ett oerhört grupptryck arbetats upp sista tiden. Filterbubbla deluxe. Självklart har jag ett finger med i spelet också, då jag såklart valt ut vilka personer jag har som vänner, respektive följer på dessa medier. Dessutom är det faktiskt inget tvång att ens vara medlem, eller för den delen logga in hela tiden även om man är det. Men om det dag ut och dag in postas frågor, förslag, uppdateringar och bilder om en enda sak, då smulas det motstånd man har byggt upp ner, väldigt effektivt. Samma sak tenderar att hända i oktober, då Ironman går av stapeln på Hawaii. Jag som varken crawlar eller äger en cykel, eller springer längre än en halvmil normalt sett på tävlingar? Hur som helst känns det som världens mest naturliga sak att jag bör springa Göteborgsvarvet och/eller Stockholm maraton nästa år?

 

Andy

Vem är den där Andy egentligen? Och varför kallar han dom lekland? För Andys lekland var sannerligen ingen lek att springa fyra timmar efter en fyraåring. Sexåringen såg jag susa förbi vid ett par tillfällen, förutom gången vi skrek glass efter honom, för då stannade han. Föreställde mig först att det skulle vara någon typ av aktiv återhämtning, men det visade sig bli ett hårt pass. Andys lekland har nyligen öppnat i Örebro och då prognosen flaggade för regn, kändes det som en passande dag att inviga det. Barnen älskade det, vilket är huvudsaken.

 

grupptryck andys lekland

Bild på en av attraktionerna på Andys, inte helt anpassat för vuxna, aningen trångt och potentiellt superpinsamt om man fastnar.
Bild från andyslekland.se

 

Framtiden

Frågan är nu om jag ska sikta primärt på att springa 5000 meter i VSM, som varit planen hela tiden. Tror dock nästa år är en mer realistisk målsättning dessvärre. Kan ju köra på den satsningen och ha maraton som något roligt vid sidan, tror även min halvmilsprestation skulle må bra av lite mer mängdträning. Är fortsatt 5000 meter som jag av någon anledning gillar, men maraton lockar som sagt. Tack för det dumma grupptryck.

 

grupptryck träning löppass stora holmen

Från dagens fina pass

 

Träning

Hann med lite träning idag också. Lite längre än vanligt, långt ifrån ett långpass. Avslutade med fartökningar gånger två, först lite snabbare sen ännu snabbare, 3:45 samt 3:25 fart. Överraskad att det gick bra, haft så många fina pass på pappret förut som jag totalt kraschat på, det här bara föll på plats klockrent. Tack och lov valde jag att köra det innan Andys.

Edit: Skrev inlägget igår, söndag. Men pga tröttheten från nämnda lekland är det först idag jag orkade göra det läsbart nog för att publicera.