Det är inte första försöket, men det är det mest seriösa försöket så här långt. Bloggen ska återupplivas och vilken dag passar bättre än dagen före mitt första lopp på en mindre evighet? Skadorna avlöste varandra 2016, så pass illa att inga lopp genomfördes. Samtidigt var det en tuff period privat med ffa jobb i alldeles för stor utsträckning, vilket säkert kan ha bidrag till att skadorna uppstod. Stress är stress, inte bara träningen som kan påverka, jag gjorde misstaget att bara fokusera på träningen. Givet var det ett par dumma beslut som ledde till den första skadan, samt lite otur och ett halvdumt beslut till den andra. Nu har jag tränat någorlunda under en period och ska äntligen få ett riktigt besked om vart jag står, vet av erfarenhet att jag är duktig på att överprestera på träningen. Alternativt underprestera på lopp. Imorgon smäller det hur som helst, Gubbracet ska avgöras i Örebro.

gubbracet bloggrevival bloggen

Målsättning

Min målsättning är att inte ha någon direkt målsättning. Träningen har gått väldigt upp och ner sista tiden och jag är oerhört osäker på min kapacitet. Främsta målet är att undvika den klassiska missen att gå ut för hårt, något som jag dessvärre är expert på. Därefter är att att undvika kraftiga dippar under loppet, jämnt och fint tempo letar jag efter. Tidsmässigt får det blir vad det blir helt enkelt. Placeringsmässigt beror helt på vilka löpare som dyker upp, finns många som är betydligt snabbare än mig i stan. Störande nog många duktiga juniorer som är på väg upp dessutom som bokstavligen kommer passera mig. Men på en bra dag, med rätt motstånd, hoppas jag på en topp 10-15 placering.

Uppladdning pågår

Nu har jag ju klantat mig lite och ökat belastningen liiite för snabbt, vad gäller baksida lår, aka min gamla skada som stoppade halva förra säsongen. Är under kontroll, men sista dagarnas träning har fått anpassas efter dagsformen, vilket i sin tur inneburit mindre löpning än önskat. Så för att kompensera kör jag med ett klassiskt trick för att boozta (det räknas inte om det inte stavas med z) prestationen. Den här gången testas rödbetsljuice, inte direkt först på bollen här inte, men bättre sent än aldrig?

beet it bloggrevival bloggen

Annars då?

I övrigt flyter livet på på samma sätt som tidigare, arbetar fortfarande på min klinik i Örebro, där jag sakta men säkert nischar mig mer och mer mot löparrelaterade besvär. Jobbar en del extra medan jag driver upp kliniken, men mindre än tidigare. Min bättre hälft studerar för fullt. Barnen är fortfarande relativt små men oj vad de växer snabbt. En vovve har vi bakat in i ekvationen också. Förutom de sedvanliga vardagsbestyren som att äta och sova osv, läggs resterande tid på träning. I mitt huvud är det hur mycket som helst, men enligt träningsdagboken snittar jag inte så mycket alls, faktiskt inte mer än fem timmar i veckan just nu. Tror (dessvärre) att jag inte kan gömma mig bakom den träningsmängden länge till, om jag vill försöka förbättra några tider.